Body positive

Some pursuaa kuvia täydellisistä naisista, joilla ei maha turvota, mahamakkarat loista ja kaikki näyttää olevan virheetöntä. Meille muodostetaan epärealistinen kuva siitä, miltä meidän kuuluisi näyttää. Some kiilottaa pintaa ja saa meidät uskomaan virheellisiin mielikuviin. Ole varovainen mihin uskot.

Olen kauhuissani kuunnellut ihmisten puheita fitness ihmisistä, joista uskotaan heidän olevan virheettömiä upean kropan takia. Voin kertoa totuuden, meistä jokainen käy paskalla samallalailla, oltiin sitten maailmanmestareita jossakin tai perus duunareita.

Itseään kohtaan voi olla kuinka pinnallinen tahansa ja on ihan fine omistaa tekoripset, tekokynnet ja vaikka silikonitissit. Toisiaan kohtaan emme voi kuitenkaan olla pinnallisia. Moni kakku päältä kaunis. Hoen aina sitä, että tärkeintä on se, mitä ihon alta löytyy. Pinnallisten bimbojen kanssa ei kukaan jaksa kauaa hengailla. Tähän liittyy myös eräs yleistäminen, että kauniit ja isorintaiset naiset eivät voisi olla fiksuja. Kyllä sen ÄÖ’n huomaa, kun suunsa avaa. Ei tulisi koskaan tuomita ihmistä pelkän ulkonäön perusteella.

Jokainen voi opetella rakastamaan kroppaansa ensiksi hyväksymällä rehellisesti sen, missä mennään. Jos et uskalla kohdata itseäsi silmästä silmään, luot itsellesi vankilan selityksien maailmaan. Pysähdy itsesi kanssa, äläkä yritä kiireen alle pakoilla itseäsi ja sitä kuka sinä olet ja miltä sinä oikeasti näytät. Kehosi on sinulla siksi, että pysyisit hengissä. Jos sinulla on toimivat sisäelimet ja neljä liikkuvaa rajaa, sinulla on jo paljon. Aina kun ajaudut itsesi kanssa umpikujaan, missä etsit itsestäsi vikoja, ajattele käänteisesti. Sinulta otettaisiin siinä hetkessä käsi tai jalka pois. Mitä sitten itkisit? Menettäisit näkökykysi. Olisitko kiitollinen siitä, että sinulla on kaksi silmää, joilla pystyt näkemään ja unohtaisit roikkuvat allisi?

Emme halua tuoda totuutta esiin somessa, että voimme ylläpitää luomaame kulissia pystyssä. Kaikki on hyvin ja voimme hyvin, emme tuo omaa haavoittuvaisuutta esille estraadille. ”Kuka minusta nyt pitäisi?” Sovituskopissa törmäät taas totuuden kanssa yhteen, kun yrität itseäsi änkeä liian pieniin farkkuihin huonoin menestyksin. Voit laihduttaa tai treenata kroppaasi kuinka paljon ikinä haluat, mutta se on se sama kroppa edelleen, hoikempana tai lihaksikkaampana. Älä tee sitä siksi, että vihaat kroppaasi, vaan siksi että rakastat sitä ja haluat pitää sen hyvässä kunnossa.

Toisen silmissä saatat näyttää lähes täydelliseltä, mutta ongelma onkin siinä, miten voit näyttää omissa silmissäsi yhtä hyvältä. Toinen ei zoomaa katsettaan niihin pieniin virheisiin, mitä me itse zoomailemme. Et voi luoda todellisuuttaa niiden pienten virheittesi äärelle, mitä jatkuvasti zoomailet. Katso itseäsi kokonaisvaltaisesti. Opettele kääntämään ajatuksesi pois negatiivisesta ja syyllistävästä ajatusmallista. Näet maailmasi ja itsesi niikuin ajattelet. Mene peilin eteen ja sano 10 kertaa ääneen jokin positiivinen asia itsestäsi, esimerkiksi ”olen kaunis.” Mielen kääntäminen on hidasta puuhaa, sillä ajatuksesi saattaa olla syntyneet jo lapsuudestasi asti. Meidän jokaisen sisällä asuu edelleen se sama pieni lapsi, joka olimme monia vuosia sitten. Se sama lapsi kaipaa tukea, kannustusta ja rakkautta. Voit olla vastuullinen aikuinen sisäiselle lapsellesi ja kannustaa tätä uskomaan itseesi. Sisäinen lapsesi saattaa luulla, ettei kelpaa kenellekkään tai on hyödytön, mutta sinun tehtäväsi on olla aikuinen itse itsellesi.

Ei ole olemassa mitään raameja sille, kuka voi tuntea itseänsä hyvännäköiseksi tai kuka ei. Pyöreillä ihmisillä ei ole automaattisesti huono itsetunto ja hoikat eivät ole välttämättä itsevarmoja. Itseasiassa laihaksi haukkuminen saattaa satuttaa yhtä paljon, kuin haukkuisit jotakin lihavaksi. Moni nainen haluaisi saada enemmän massaa itsellensä, mutta pysyy visusti hoikkana ja tämä alentaa itsetuntoa. Toisaalta laiha saattaa nähdä itsensä liian lihava.

Ei ole olemassa ”normaalia” painoa. Painoindeksi alkaa olemaan myös menneen talven lumia. Lihas painaa enemmän kuin läski ja jopa minunkin kohdallani painoidenksi on kallistunut plussan puolelle. ”Voi olet noin hoikka, sä varmaan painat vain 50 kiloa!” No sori honey, mutta olen painanut yli 60 kiloa jo viimeisen 3 vuoden ajan, miinuksena kisadietti. Itseasiassa minulle sanottiin, että voisin lihottaa itseäni vielä 20 kiloa lisää ja paino olisi edelleen OK, mutta minun polveni eivät välttämättä kestäisi enää sitä, terveisin polvivammainen. Olen kuitenkin 169 cm pitkä.

Älä vertaile enää itseäsi muihin, vaan mieti miten voisit olla parempi ihminen tänään eiliseen itseesi verraten. Pahin vihollisesi on sinä itse.

♥ Suvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *